Zaboravljeni bitcoin novčanik

Ovih dana se spominje restoran u Beogradu (Appetite) u kojem se račun može platiti u Bitcoinima, pa se setih da ja imam negde bitcoin novčanik.

Pre par godina kad sam imao ideju da se malo zanimam kopanjem bitcoina, malo sam testirao kako to funkcionishe i tada, sakupio neku beznačajnu svotu coina. Od čeka sam deo prebacio u novčanik, a deo je nesta sa poolom preko koga sam testirao kopanje. Tada je to bila neka beznačajna suma, bez ideje da se cimam kako to da kornvertujem u prave pare ili da ih nekako iskoristim… A pošto sad postoji restoran, ponadah se da možda odem na neku kaficu, onako malo zbog geeky osećaja 🙂

Skinem novu verziju Bitcoin-Qt novčanika, i skontam da imam tačno 1.5BTC, što po današnjem kursu je oko 1200USD 🙂 Nešto što je pre dve godine bilo sića koja je zaostala tamo negde se u medjuvremenu protvorilo u malo više od nečeg za platiti kafu :)))

Naravno ostaje pitanje, šta uraditi sa time, ostaviti da čekaju neka nova vremena ili možda konvertovati i potrošiti na nešto?

This entry was posted in drustvo and tagged . Bookmark the permalink.

4 Responses to Zaboravljeni bitcoin novčanik

 1. Konvertuj i kupi mining opremu. Za 1200 USD može dosta dobrih stvari da se kupi.
  Čak iako sve propadne, ostaje ti oprema koju možeš posle da rasprodaš.
  Ponovo, nemaš šta da izgubiš.
  To bi ti bio moj savet 🙂

 2. zsteva says:

  Da i meni palo na pamet. Iz dva razloga, pare došle same od sebe i drugi to mu dodje kao neko reinvestiranje 🙂

 3. The Nomad says:

  S obzirom da si ih dobio praktično za dž, nemoj da se zezaš sada sa prodajom. Ako pogledaš istorijski grafikon broja Bitcoina u jednom milionu dolara, jednostavna računica kaže da će do decembra 2016. godine 1 BTC = $1MM.

 4. zsteva says:

  Hm 🙂 izgleda da nisam shvatio grafik.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *